Gratis verzending vanaf €25,-

Over ons

WAAROM Thaise KOFFIE uit Lanna

Kwaliteit koffie voor ondernemers en een beter leven voor de Thaise boeren

Waar het verhaal begon

Thailand is voor mij het ideale vakantieland. In 2004 kwam ik er voor het eerst en ik voelde mij er gelijk thuis vanwege de aardige mensen, lekker eten en drinken en de mooie natuur. Wat mij ook zo fascineert is dat vele Thai zo één zijn met de natuur en zich zo verbonden voelen met de natuur.  

In 2008 ging ik terug naar Thailand met de droom om te onderzoeken of er een mogelijkheid was om er een koffiezaak te starten. Ik ben tenslotte alleenstaande en daarom is het wat makkelijker dan mensen met een gezin om te emigreren. Helaas bleek al snel dat de droom twee bruggen te ver was. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het verstandiger was om eerst de taal te leren en ook de cultuur beter te leren kennen. Ik ben vervolgens een franchise koffiezaak in Den Bosch begonnen. Helaas bleek dat de kwaliteit van de gepresenteerde koffie onvoldoende was. Ik was ervan overtuigd dat de koffie een betere kwaliteit kon hebben.  

Vanwege mijn liefde voor Thailand en natuurlijk de koffie ben ik in 2018 naar Thailand teruggekeerd en ben ik op zoek gegaan naar een eigen koffie. Een koffie van een hoge kwaliteit een zogenaamde Specialty coffee. Deze koffie heb ik dan ook gevonden. In de loop van 2019 ben ik begonnen om deze Specialty koffie te importeren en te verkopen aan de Thaise horeca ondernemer.

De kwaliteit van de Thaise koffie is de laatste jaren enorm gestegen. De Thaise koffieboer is constant bezig om de kwaliteit van hun koffie te verhogen onder andere door andere procestechnieken te gebruiken. 

De Thaise koffieboer produceert nu nog voornamelijk voor de lokale markt maar wil graag ook erkenning van zijn eigen verbouwde koffie in het buitenland. Ik wil hier een steentje aan bijdragen. 

Martin Tuerlings met Thaise koffieboer
Thaise specialty Coffee uit Thailand
Geroosterde koffiebonen in machine-4
Thai specialty Koffiebonen uit Thainland

KOFFIE VAN TOPKWALITEIT

Thaise boeren hebben jarenlang hard gewerkt om tot een kwalitatief hoogstaand product te komen. De derde generatie boeren die de plantage van hun ouders en voorouders hebben overgenomen zijn uitermate gedreven en gepassioneerd. Ze willen de rest van de wereld kennis laten maken met hun koffie en de mensen laten proeven wat voor bijzondere koffie het is.

DIRECT TRADE

Om de koffie van de lokale boeren ook in het buitenland een succes te laten worden sta ik in direct contact (direct trade) met de lokale koffieboer. Daarvoor ga ik jaarlijks de koffieboeren bezoeken en bied ik een eerlijke prijs voor hun koffie.  Ook heb ik een tussenpersoon ter plekke met wie ik nauw samenwerk. We weten daardoor sneller en beter waaraan de koffieboeren behoefte hebben zoals betere proces- en droogtechnieken voor de productie van hun koffie. Doordat de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn koffie ontvangt, is hij in staat om een deel van dit geld te gebruiken om  duurzaam te kunnen produceren. 

SOORTEN THAISE KOFFIE

Thai Specialty Coffee is uw vertrouwde leverancier voor hoogwaardige Thaise koffiebonen. 

Wij leveren Single Origin koffies zoals Sun Jaroen maar ook een mooie blend koffie behoort tot de mogelijkheden. Thai Specialty Coffee heeft koffies met een verschillende smaakbeleving. Deze smaken komen oa  tot stand doordat de koffieboeren verschillende procestechnieken gebruiken zoals fully washed, natural en honey.

Naast koffie bieden wij ook andere diensten zoals het aanbieden van espressomachines en barista tools.

HOOGWAARDIGE KOFFIE UIT THAILAND

De koffie van Thai Specialty coffiee is afkomstig uit het Lanna gebied in Thailand. De plantages bevinden zich rondom de steden Chiangrai, Chiangmai en Nan. 

Het gebied wordt gekenmerkt door prachtige beboste bergen en een rijke geschiedenis en cultuur. Dit uit zich in diverse festivals en feesten die al eeuwen op dezelfde manier worden gevierd, al dan niet met een kop Thaise koffie erbij.

image00020-16
Man selecteert koffiebonen-3
Uitzicht op Thaise koffieverlden - Thai Specialty Coffee
nl_NL
×

Leuk dat je er bent!
Klik op het icoontje en je kunt gelijk een whatsapp gesprek beginnen.

× Hoe kan ik je helpen?